Update 30 augustus 2024

Zaterdag hadden we een mooie opkomst tijdens onze donkeygym ! Het weer was goed, de sfeer zat goed, de nieuwe weide fris en zacht, de ezeltjes in topvorm en Petra helemaal “in the mood” !!! Dat gaan we zeker in september nog eens overdoen ! Dus schrijf je maar alvast in ! donkeygym@yahoo.com

Er werd verder gewerkt aan de weide, Johan, Hilde en Nathan zijn nu helemaal tot achteraan geraakt, dus nu nog de verbinding met onze andere weiden, en dan de indelingen van deze weiden nog. Er komt schot in de zaak, dank je wel ! En het maaien gaat ook nog verder, de laatste loodjes, de volgende week hoop ik toch een heel eind te komen.

Ook Carl en Ron zijn weer terug in gang geschoten, en zij werken aan de toegangspoorten naar de oude weiden. De Avanco stal kan morgen opschuiven naar hun nieuwe weide, zodat zij ook weer een droog brugje hebben en een mooie weide om in rond te stappen. En zo kunnen we dan aan het volgende brugje gaan werken. Dank je wel Carl en Ron voor dit puike werk ! Altijd spannend wat de ezels ervan zullen vinden …

Er moeten 8 brugjes gelegd worden naar de weiden, en deze week zijn we op de helft. Nog 2 die we zeker voor de winter willen klaar hebben, zodat de ezels en wij zonder natte voeten en knieën naar de weiden kunnen stappen ! Eddy en zijn ploeg doet goed zijn best om alle brugjes mooi te leggen !

Verder haalden we nog 3 ezeltjes op, die doorgeplaatst waren. Kzoom heeft het op zijn longen en heeft verzorging nodig, en zijn zus Pepito en vader Jean komen ook terug, omdat van het Bosbeheer in Vlaanderen mogen de ezeltjes niet in bosgebied lopen, en moet het “bos” hersteld worden, dus komen de ezeltjes terug… Welkom terug vriendjes !

Dat maakt dat we met 81 ezels zitten op dit moment ! Heel wat werk om ze allemaal gezond te houden ! En onze Oscar, die vorige week binnenkwam is gezien door onze dierenarts, zijn balletjes zitten nog hoog, maar de dierenarts kan eraan, dus volgende week castreren, en dan kan hij ook weer een fijn leven tegemoet gaan !!! Het is een echte lieverd, ik denk dat het wel een match zal vormen met Charlotte, al moeten we nog zeker 6 weken na de castratie van Oscar wachten alvorens we dit kunnen gaan uitproberen !!! Maar er hangt weer een hele mooie vriendschap in de lucht !

Ik ben mijn best aan het doen om de doorplaatsezels op de website te krijgen, zodat mensen er zicht op hebben welke ezeltjes voor doorplaatsing zijn. En het loont, want er zijn verschillende mensen die al interesse hebben gekregen in het houden van ezeltjes. We geven dan informatie, de mensen komen kennis maken met de ezels en bij een goede match, vinden er hopelijk weer een heleboel ezels een “eeuwige” fijne thuis !

Tot volgende week !

Een reactie plaatsen