update 10 augustus 2024

Deze week is er weer hard gewerkt aan de nieuwe weide. Er is een brugje gelegd om de Hejma stal over te laten gaan naar de nieuwe weide, een heel stuk omheining gezet en een poort gehangen. Niet helemaal rond geraakt met het nieuwe stukje weide, maar wel een heel eind, zodat het dinsdag wel af zal zijn, en de Hejma stal op woensdag op de weide zal kunnen gaan.

Verder veel gemaaid, gras binnen gehaald, wat een hele klus is, de hoefsmid is weer langs geweest, en 3 ezeltjes die nog in quarantaine stonden zijn in de Pordo stal op de weide gegaan.

Vorige zaterdag stonden we op de braderij in Sint-Gillis-Waas met een kraampje en hebben heel wat mensen en reuzen zien passeren. Gezellig zo’n braderij waar je kunt zien dat er heel wat leven is in de gemeente !

Morgen, zondag staan we met een kraampje en 2 ezeltjes in Emmadorp (NL) aan het land van Saeftinge op een markt met artisanale producten. Hopelijk zien we dan ook weer veel mensen, die met onze werking kunnen kennismaken.

En dan volgend weekend is het hier in het Waasland ambachtelijk Weekend, waarbij Anegria open is op zaterdag en op zondag. We houden dan ons jaarlijks ontbijt, maar hiervoor moet je je wel inschrijven, zodat we “een pistoletje voor jou apart kunnen leggen”. (zie info verder op de website, FB of Instagram). We organiseren ook een “ruitertournooi” om 15u maar zonder paard of ezel. Kom gerust eens mee proberen. 1 euro om mee te doen, en de winnaar krijgt een ijsje !

Dus deze week zal er nog heel wat gewerkt en opgeruimd moeten worden, om hopelijk heel veel mensen te ontvangen volgend weekend ! Maar onze werking moet natuurlijk gewoon doorgaan ! de ezels hebben steeds honger en dorst, en hun stallen moeten weer schoon gemaakt worden. Karen en een aantal vrijwilligers zijn maandag weer terug uit vakantie, en gaan er weer invliegen ! Kom gerust mee doen, helpende handen steeds gezocht ! Dank aan alle vrijwilligers die in de vakantie ons ezelcentrum toch nog mee draaiende komen houden !

Volgende week weer een vervolg, fijn weekend en een interessante week !

Een reactie plaatsen