update 2 augustus 2024

Het is zover !!! Deze week ging de Ripozi stal (de 15 meest sukkelachtige ezels) op de nieuwe weiden. Met dank aan Johan en Hilde, die de warmste dag van deze week de hele dag onder een parasol de omheining hebben gezet. Ook Eddy en Lenn hebben gezwoegd om een brugje te leggen waar de ezels van de stal naar de weide over kunnen zonder tot aan hun knieën in de modder te moeten ploeteren.

Zelfs Bruni en Fien, onze meest sukkelachtige ezeltjes, gaan elke morgen genieten van het malse gras en klaver, tot hun buikje vol is, om dan weer te genieten van de rust en de koelte van de stal op een bedje van stro. Daar doen we het voor : de ezels zien genieten van hetgene wat ze het liefste doen : wandelen en grazen : het meest natuurlijke gedrag voor een ezel !

Maar we rusten niet op onze lauweren ! We werken nu aan het tweede stukje weide met brugje, zodat onze volgende stal ook op de nieuwe weide kan gaan grazen. De Hejma stal (22 ezels) zou ik graag volgende week op de weide laten grazen. Dat maakt dat voor ons het werk ook lichter wordt of dat we andere dingen kunnen gaan doen, zoals het opruimen van onze werkplek en de stallen: de ezels uit de Ripozi stal kunnen nu zelf hun gras op de weide gaan halen, dan hoeven wij dat niet meer te doen. Ondertussen kunnen hun oude weiden weer aangroeien, zodat de volgende stal ook weer op een groene weide kan komen te staan.

Maar voor het zover is maaien we het gras nog af, voor diegene die nog niet op de weide kunnen, of diegene waarvan op de weide kaal aan het worden is. En zo blijven we bezig. Dank aan alle vrijwilligers die toch komen, ondanks de vakantie het mooie weer, om onze ezeltjes te verzorgen zoals het hoort. Deze week kwam onze hoefsmid weer langs, dus zijn er weer 6 ezeltjes bekapt, en onze veearts heeft ze allemaal hun jaarlijkse vaccin gegeven de voorbije 2 weken ! Dus ook dat blijft doorgaan !

Morgen (zaterdag 3 augustus) gaan we met een infostandje en wat gadgets staan op de braderij in Sint-Gillis-Waas, dus kom ons zeker eens een bezoekje brengen als je zin en tijd hebt : tussen 15 en 21 uur staan we in het centrum van Sint-Gillis-Waas, gezellig ! En als je tijd en zin hebt om mee te komen helpen bij de werkzaamheden : steeds helpende handen tekort !!! stuur gewoon een berichtje naar info@anegria.be of bel 0477 69 38 16

Volgende week verslag van de nieuwe week !

Een reactie plaatsen