Verwaarloosde ezel Jakob (09 oktober 2015)

Opname ATV nieuws i.v.m. de opname van de verwaarloosde ezel Jakob

 

Klik op de afbeelding om af te spelen

Toestand van ezeltje 'Jakob' bij binnenkomst op vzw Anegria is echt schrijnend:

 

Tanden zijn volledig doorgegroeid en de meeste volkomen rot, bloedtest wijst uit dat hij lijdt aan de ziekte van Cushing en zijn hoeven zijn er erbarmelijk aan toe waardoor stappen een echte lijdensweg is tot zelfs bijna onmogelijk.

Bezoek van de hoefsmid:

 

Onze hoefsmid (Leon Van Zoggel) is echt een reddende engel voor Jakob!

Na een eerste onderhoudsbeurt is er al een serieus merkbaar verschil.

Het zal nog wel een hele poos duren vooraleer de hoeven opnieuw een correcte vorm zullen aannemen, maar dat kan nu éénmaal niet in één beurt.

We proberen stelselmatig de stand aan te passen en hopelijk zal zo de pijn verminderen.

VOOR

NA

Het trieste einde...

 

Vanmorgen, 16 januari 2016, hebben we Jacob moeten laten inslapen, hij kon niet meer, hij was op. Hij was nog vel over been, hij at af en toe, kon niet meer zelfstandig rechtkomen, en ondanks pijnstilling deden zijn voeten, benen en bekken veel te veel pijn.

We hebben alles geprobeerd om hem terug goed te krijgen, maar de langdurige verwaarlozing en de niet behandelde ziekte van Cushing, heeft zijn lichaam te ver afgetakeld.

Hoefsmid, paardentandarts, dierenarts en de verzorgers hebben hun uiterste best gedaan, maar dit was voor Jacob niet meer ezelwaardig. We hebben hem laten gaan.

Rust zacht lieve jongen, daar waar je niet afhankelijk bent van mensen, daar waar je geen pijn meer kent, daar waar het goed is ..