Op zoek naar een thuis.

 

 

Hier vindt u ezeltjes die op zoek zijn naar een warme, nieuwe thuis, waar ze verzorgd worden zoals het voor ezeltjes hoort. Deze ezeltjes zijn dus voor doorplaatsing. We trachten zo goed mogelijk te omschrijven wat het karakter en de mogelijkheden van deze ezeltjes zijn, maar als u het in detail wilt weten, gelieve dan even contact op te nemen, want de ezeltjes evolueren ook. Sommige ezeltjes hebben meer tijd nodig dan andere om er zich helemaal klaar voor te voelen.

 

Heeft u interesse, neem dat gerust een kijkje bij "doorplaatsing van ezels" voor de spelregeltjes, en kom eens een kennis maken op een opendeurmiddag, of na afspraak.

 

 

(laatste update 19/06/2017)

Josje (12 jaar) en Carla (10 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twee merrietjes (moeder en dochter) die door een echtscheiding geen thuis meer hadden. De kwamen er onverzorgd voor, ze zijn nog steeds erg aan elkaar gehecht. Ze waren eerder schuchter en nog iets teruggetrokken. Maar ondertussen zijn het 2 rustige ezels die graag om aandacht komen vragen en genieten van borstelen en bij je zijn.

 

 

Saartje (7 jaar) en Robin (1 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin is de zoon van Saartje. Ze zijn beiden in beslag genomen samen met meer dan 100 andere dieren (kippen, geiten, schapen, pony, emoes, lama's, ...). Vooral Saartje was erg mager. Ondertussen zijn ze er weer bovenop. Saartje is een hele nieuwsgierige merrie, die graag getroeteld wordt, en Robin is de bijdehandse "tiener" die nog veel wilt leren.

 

Julia (15jaar) en Julie (7 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook weer moeder en dochter. Twee rustige merries, die het heel goed doen in de kudde. Ze lopen er eerder onopvallend tussen, maar zorgen er wel voor dat ze niets tekort komen.

 

 

Kazou (14 jaar) en Viktor (3 jaar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit zijn vader en zoon. Viktor is nog niet zolang gecastreerd, maar het zijn opvallend rustige typetjes, die heel graag komen knuffelen. Hele lieve ruinen, die graag samen blijven.

 

Ozzy (12 jaar)

 

Ozzy vindt mensen nog wat griezelig, bekijkt het liever van op een afstand en vindt troetelen al helemaal "not done". Maar hij krijgt hier de tijd om het allemaal te bekijken, hij kan hier zichzelf zijn. Sommige ezels hebben wat meer tijd nodig om te appreciƫren wat wij mensen met hen voor hebben. Doe maar lekker rustig Ozzy, jouw tijd komt nog wel ...

 

Jill ( jaar)

 

Jill is hier gekomen met haar veulen dat ze wel dood kon stampen, maar ze had dan ook een uierontsteking, en dat is uiterst pijnlijk. Ze heeft tijd nodig gehad om tussen al die ezels zichzelf te vinden, maar nu een jaar later, begint dit te lukken. Ze komt al eens een knuffel vragen, en voelt zich nu helemaal op haar gemak in de kudde. Ze voelt zich meer en meer klaar worden voor een nieuwe thuis, mits nog het nodige geduld en begrip.

 

Linda ( jaar)

 

Linda is een hele grote dame (zeker 1.30m schofthoogte), die nog veel moet leren. Op dit moment staat zij in de kudde van Ezelstal Demerhof, waar ze met haar aan de slag gaan, en dat gaat heel goed. Stap per stap leert zij hoe je je als ezel best gedraagt, en dat ziet ze helemaal zitten.

 

Dante (4 jaar) en Eliot (4 jaar). Twee ezeltjes die waarschijnlijk samen hebben opgesloten gezeten als hengst, te zien aan hun littekens in hun hals en het feit dat ze niet spontaan naar buiten lopen hier. Maar ze houden wel van troetelen en aandacht. Stilaan gaan ze meer naar buiten, vechten ze niet meer, en zijn het rustige, lieve ezeltjes geworden. (foto volgt nog)

 

 

Gust (3 jaar) : hij ging als hengstje achter de koeien aan, om te spelen, maar dat vonden de koeien niet zo geslaagd. Dan maar helemaal alleen aan een touwje om zijn nek in de voortuin ... Hier bloeit hij open, is zeer aanhankelijk, en is kinderen gewoon. Een knuffelezel, die helemaal kan open bloeien.