Opname ezels

 

Ezels komen bij ons terecht omdat mensen er om verschillende redenen niet meer voor kunnen zorgen en contact met ons opnemen om voor hun ezels een zorgeloze plaats te vinden. Meer en meer horen we dat ezels “gratis” worden aangeboden op het internet en in verkeerde handen terecht komen, met alle gevolgen vandien.

Ook komen we soms mensen tegen die ezels hebben “gered” uit de verkeerde handen, en een plaatsje zoeken voor de ezels om verzorgd te worden.

 

Alle ezels worden bij ons gechipt en geregistreerd, medisch nagekeken en verzorgd door hoefsmid en paardentandarts. De hengsten worden gecastreerd waarna ze na een wachtperiode van 6 weken in de kudde worden geIntoduceerd om te socialiseren met hun soortgenoten. De oude ezels en ezels met een medische afwijking of probleem blijven in de eerste plaats bij Anegria en dit voor de rest van hun leven. Voor de gezonde en jonge ezels zoeken we een nieuwe liefdevolle thuis, maar ze blijven wel levenslang onder de hoede van Anegria vzw.

Daar een ezel een kuddedier is en blijft, zorgen we er ook voor dat ze altijd per 2 worden geplaatst. Een ezel alleen zetten is eigenlijk ook een vorm van verwaarlozing.