Het hengstenplan

Wij helpen jou met het castreren van je hengst!

 

Hengsten houden is een hele kunst. Het brengt heel wat onnodige stress mee in het leven van zowel de hengst als het baasje. Hengsten zijn vaak gedoemd om alleen te staan en gaan daarom meer balken wat er voor zorgt dat de buren gaan klagen en er als gevolg klachten volgen. Hengsten zijn ook bijters wat de omgang minder gemakkelijk en aangenaam maakt. Om al die redenen zijn wij voorstander om van een hengst een ruin, of zoals dat bij ezels heet: een vent, een oen of een kluns te maken. Op die manier gaat zowel de ezel als het baasje een stabieler en aangenamer leven tegemoed.

 

We krijgen vaak te horen dat ze overdadig balken, ze de geitjes of andere dieren waar ze mee zijn samengezet bijten of in de extreemste gevallen doorbijten of doodtrappen. Niemand durft er nog bij te komen omdat ze te gevaarlijk zijn en al zeker geen kinderen. Meestal gaat het dan over jonge hengsten die alleen staan en zich willen meten met hun soortgenoten. Dat is nu eenmaal wat ezelhengsten in hun puberteit doen. Bij gebrek aan deze soortgenoten, gaan ze hun “krachtspelletjes” uitoefenen op andere dieren en mensen die wel in hun buurt zijn. Vandaar dat onze “gezelschapsezel” niet alleen mag staan en het best gecastreerd wordt.

 

Voor mensen die het niet zien zitten om dit bij hen thuis te laten doorgaan, kunnen de castratie bij Anegria laten doorgaan door onze ervaren vaste dierenarts. Bovendien nemen wij de eerste verzorging op ons. Indien je hierin geïnteresseerd bent en meer info wil, neem gerust contact met ons op info@anegria.be .