Doorplaatsing

 

Wie komt in aanmerking voor doorplaatsing en wat zijn de voorwaarden

Voor de jonge, gezonde en gesocialiseerde ezels, zoeken we een nieuwe thuis, waar mensen de ezeltjes een tweede kans willen geven op een gelukkig en onbezorgd ezelleventje. Dit noemen we een doorplaatsgezin.

Hiervoor gaan we natuurlijk niet over één nacht ijs en willen we graag de behoeften van onze ezels en de voorwaarden voor een doorplaatsing met jou doornemen om er zeker van te zijn dat onze ezeltjes een eerlijke kans krijgen.

Anegria vzw blijft eigenaar van de ezels en jij kan dan de verantwoordelijke verzorger worden. Dit houdt in dat je ze niet kan doorverkopen, doorgeven, ermee kweken of laten inslapen, maar wel alle aandacht en verzorging moet geven die ze verdienen.

 

De belofte die Anegria maakt

Van onze kant kunnen we verzekeren dat de ezels in orde zijn met de nodige chip en papieren, dat ze gezond zijn (ontwormd, gevaccineerd, hoefjes en tanden verzorgd) en dat ze normaal sociaal ezelgedrag vertonen.

Indien je interesse zou hebben, kan je ons een email sturen of telefonisch contact opnemen, om te beschrijven wat je precies zoekt. Zoek je 1 of 2 of meerdere ezels (1 ezel kan als je bv al een ezel hebt, en die een ezelvriendje wilt geven). We gaan dan bespreken wat je van de ezel verwacht (rustige types, speelse types, oudere/jongere ezels, wandelen, heb je kinderen die ermee omgaan, heb je ervaring met ezels of paardachtigen …) Je kan dit ook op het centrum komen bespreken of bekijken (hiervoor maak je best een afspraak).

 

Wat heb je nodig om ezels te houden

Om 2 ezels te houden heb je een weide nodig van minstens 1200 m2, met een stal waar ze op elk moment in kunnen van ongeveer 3x4m. De omheining moet stevig zijn, en mag geen prikkeldraad bevatten (hieraan kunnen ze zich heel zwaar kwetsen). Houd er rekening mee dat ezels houtbijters zijn dus een draad met elektriciteit erop is een must.

Wij komen ter plaatse kijken of er nog vragen zijn, en of we jullie nog met raad kunnen bijstaan.

Als de doorplaatsouders weinig ervaring hebben bij het houden van ezels, kunnen ze altijd bij ons terecht, en zelfs enkele dagen meedraaien in het centrum, om te leren hoe je ermee omgaat. Dat gaat vrij vlot, dus dat mag je niet tegenhouden ezels te gaan houden.

 

Als beide partijen er klaar voor zijn, worden de ezeltjes altijd door Anegria naar hun nieuwe thuis gebracht. Anegria blijft altijd paraat om met raad en daad te helpen als u een probleem heeft met de ezeltjes, en kan u er niet meer voor zorgen door onvoorziene omstandigheden, dan mogen ze altijd terugkomen naar het centrum.

 

De kosten voor een doorplaatsing

Anegria krijgt geen subsidies voor dit werk, het is allemaal met giften en sponsorgeld dat we dit proberen te verwezelijken. Daarom kunnen we de ezeltjes niet “gratis weggeven”, want dan wordt het voor ons financieel een onmogelijke zaak, en voor de ezeltjes lastig, omdat ze dan veel vaker zullen moeten verhuizen omdat mensen “zo’n ezeltje wel eens gratis willen proberen”. Daarom vragen we een éénmalige gift voor de doorplaatsing van de ezels, zodat we weer nieuwe ezeltjes kunnen opvangen met dit geld.

We krijgen wel eens de opmerking “op het internet zijn ze veel goedkoper, of zelfs gratis”. Dat klopt, maar we willen met u wel eens berekenen hoeveel u dan kwijt bent als u ze zelf gaat ontwormen, vaccineren, chippen, registreren, castreren, en de eerste zorgen van hoefsmid (die in het begin meestal vaker moet komen, tot de hoefjes goed zijn) en tandarts laat toedienen.

Wij willen gaan voor het totaalpakket, en laten u ook niet met de ezels in de steek bij een probleem …

Alles is bespreekbaar !

 

Je kan ook alvast en kijkje nemen bij de ezels die doorgeplaatst kunnen worden.

Dan heeft u al een idee welke ezeltjes een nieuwe thuis zoeken.

Voor meer info mail naar : info@anegria.be